Знаете ли с каква цел служат мотофрезите?

Знаете ли с каква цел служат мотофрезите?

Мотофрези наричани още мотокултиватори са земеделски машини , използващи се за разрохкване на вече изорана почва. Подобен процес може да се нарече още фрезоване с прилагането му на практика останалите по-големи буци се надробяват на значително по-малки такива . В днешно време мотофрези са използвани едновременно в огромни земеделски пространства , така и в градини на къщи и дворове . В следващите редове статията ще обобщим най-важното за тяхната класификация и характерните способности на различните типове от този тип стокова серия . В допълнение , ще бъдат обобщени главните компоненти, които се налага да се имат под око спирайки се на добри и подходящи мотофрези.

Предпоставки преди избиране на мотофреза

Има няколко главни фактори , на които е полезно да се вложи внимание закупувайки продукт от категория „Мотофреза“. Сред важните фактори са площта на обработваемата земя , която планирате да обработвате , също и наличието на инвентар към продукта . Разгледайте синтезирано важната представа свързана с характерните предпоставки :

– площ на вашата земя – на практика големината на земеделската местност е едно от първостепенните съобразности, които се имат предвид избирайки мотофреза. Определено е от значение ще използвате ли мотофрезата конкретно в двора и градината си или пък се нуждаете от нея и за още по-значителни като площ земеделски земи . В първия вариант имате опцията да си позволите да подберете мотофреза притежаваща по-лека мощност и работна ширина, при условие, че във вторият се налага машината да спада към по-високите категории . Най-често по-обемните мотофрези умеят на сто процента ефикасно и с ефективност да изпълняват функционалността на по-малките такива, само че обърнатият процес е почти невъзможен .

– наличие на инвентар – опцията за инвентар към мотофрезата е още един проблем, на който сте длъжни да обърнете внимание . Вероятно малките мотофрези и моделите с електрически двигател не са пригодни за допълнителен прикачен инвентар, а са ограничени основно в разрохкването на почвата . Ако искате към новата ви мотофреза да добавите плуг за оране, ремарке и т.н., се спрете на модел , с опция да ви създаде тази опция. Това са по-мощните мотофрези или мотоблоци. Дайте си сметка дали към избрания модел има вариант да бъде добавен инвентар.

– брой скорости – от също толкова голямо значение , броят скорости, които има уредът, също е от голямо значение за успеха на работата ви с него. При условие, че се нуждаете от мотофрезата за доста различни дейности , значи ви съветваме да заложите на уред с повече скорости. Малките скорости ще ви дадат възможност например да извършвате бразденето по-изрядно, също и да транспортирате земеделската си реколта.

Най-предпочитаните мотофрези 1
Най-предпочитаните мотофрези

При какви обстоятелства са по-добри малки модели мотофрези

Или мотофрези, чиято работна ширина попада в границите между 30 и 40 см. Местностите, на които най-вече се се употребяват малките мотофрези, са алеи с цветя , лехи и места със посадени малки дръвчета. В продажба съществуват видове от този тип с електрически и двутактови двигатели.

Разновидности от мотофрези 2
Разновидности от мотофрези

Възползвайте се предлаганите от нас промоционални оферти на мотофрези

В Мотофрези ООД непрекъснато са изготвени оферти и ниски цени за стоки от множество категории. Ако преглеждате постоянно тези възможности и намаления, без проблем ще имате възможност да откриете добра и надеждна мотофреза на истински изгодна за вас цена.

Варианти мотофрези на базата на функционалната им ширина

Използвайки работната ширина предвид , ще можете да имате представа дори по-добре и конкретно каква мотофреза е подходяща за потребностите и критериите ви . Имайки предвид този критерий има три групи мотофрези – малки, средни и големи. Разгледайте информация според качествата и отличителните характеристики за всяка една от споменатите типове мотофрези:

При какви обстоятелства е по-подходящо да работите с големи мотофрези

Известното наименование на фрезата, произлизаща от тази разновидност, е мотоблок. Мотофреза, чиято работна ширина е над 100 см. В тази група мотофрези могат да бъдат добавени различен тип приспособления, като може би плуг за оране или пък ремарке.

Вижте нашите мотофрези 3
Вижте нашите мотофрези

Поради какви причини са удачни мотофрези – задвижвани от двигател с вътрешно горене

По-голямата част машини , функциониращи чрез двигател с вътрешно горене, пък се употребяват за по-просторни обработваеми терени . Липсата на нужда от свързващ кабел при тях е предпоставка за премахване на границите свързани с пространството по дейността им . Залагайки мотофрезa с двигател с вътрешно горене, съществува шанс за слагане на прибавъчен инвентар, като например помпа за пръскане, плуг, браздир, картофовадачи и т.н.

Мотофрези и разнообразие от идеи за работа по градината

Не пропускайте възможността да видите и другите раздели в сайта ни като:

резачки
винтоверт
ъглошлайф
перфоратор
гедоре
помпи за вода
хидрофор
водоструйка
косачки
циркуляр
Моторна коса

Оферти за  мотофрези 4
Оферти за мотофрези
Вижте каталога ни с мотофрези 5
Вижте каталога ни с мотофрези
Разновидности от мотофрези 6
Разновидности от мотофрези
Типове мотофрези 7
Типове мотофрези
Ефектни мотофрези 8
Ефектни мотофрези
Качествени мотофрези 9
Качествени мотофрези
Изключително качествени мотофрези 10
Изключително качествени мотофрези

Предпоставки преди избиране на мотофреза
При какви обстоятелства са по-добри малки модели мотофрези
Възползвайте се предлаганите от нас промоционални оферти на мотофрези
Варианти мотофрези на базата на функционалната им ширина
При какви обстоятелства е по-подходящо да работите с големи мотофрези
Поради какви причини са удачни мотофрези – задвижвани от двигател с вътрешно горене
Мотофрези и разнообразие от идеи за работа по градината

Leave a Reply