Мото гуми – полезна представа която ви е нужна по темата

Мото гуми – полезна представа която ви е нужна по темата

Мото гумите са истински съществен компонент за което и да е такова превозно средство. Карането на мотоциклет и други подобни превозни средства задвижвани от мото гуми, по принцип донася по-голям риск отколкото управлението на автомобил. И недотам перфектното положение на мото гумите освен това ще подсили шанса за случване на неприятни случки , няма значение от факта за каква марка мотоциклет говорим и с какви умения за управление разполагате . Ето защо е наистина важно да предпочетете най-подходящите и целесъобразни мото гуми за вашето превозно средство . В написаното тук ще синтезираме основните обстоятелства , изиграващи роля в действието на селекция, също и видове страхотни дейности във връзка с добрата поддръжка на мото гумите.

Мото гуми и тяхната селекция – необходими съобразности и изисквания

Избирайки мото гуми, е нужно да отделите внимание на няколко значително значими техни параметри. Измежду определените параметри са широчината, височината и профилната форма, също така характеристиките на вашите джанти. Повече за всеки от споменатите елементи относно закупуването на мото гуми е възможно прочетете в следващите абзаци .

Мото гуми – преди всичко стабилитета на пътя

Профилната височина е директно свързана със страничната еластичност на мото гумата. Когато профилната височина на мото гумата е умалена , спада и страничната й еластичност . А това създава още стабилност и спокойствие , както и по-контролирано контролиране на машината.

Разгледайте мото гуми 1
Разгледайте мото гуми

Изправени пред решението втора употреба или неизползвана мото гума

Ако си купите нова мото гума, дали ще успеете да бъдете сигурни , че тя наистина е нова? Има вероятност например мото гумата да е чакала на за наистина дълъг отрязък от време, преди вашата покупка . Най-добрият метод да разберете реалната истина , е като видите идентификационния й номер DOT. Той се намира в от страни на мото гумата. Нужната информация относно нейната възраст ще ви дадат крайните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях показват годишната седмица, през която е създадена съответната мото гума, а следващите две – и определената година . В случай че DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, значи тя е произведена през 23-тата седмица от 2009 година. Ето че сами се сещате, използвайки DOT кода сте свободни да разберете реално точно времето на създаване на мото гумата, която сте закупили на момента .

Мото гуми – начини да постигнем доброто равнище на налягането

Съществено важен момент свързан с мото гумите е да държите оптималното им ниво на налягане. В никой вариант не оставяйте мото гумата да омекне, понеже при нейното загряване може да доведе до спукване. А това в ситуация на движение би могло да бъде предпоставка за усложняващи инциденти с реално нехубави последици. Погледнато от друга позиция, не ви съветваме да надвишавате много налягането на мото гумите. Това би ги направило склонни към похабяване и още намалява стабилитета на мотоциклета . Профилактичното проверяване и проследяване на стандартното налягане е единственият начин да си гарантирате дълъг живот на мото гумите, също така и максимална сигурност и защита на пътя .

Каталог мото гуми 2
Каталог мото гуми

Мото гуми – със сигурност е важно обстоен преглед на на външния вид

Едно съвсем нормално преглеждане на външния вид на мото гумите може да ви каже немалко за състоянието им. На какво конкретно е необходимо да отдадете внимание при такъв оглед ? Проследете това по мото гумите да няма надрасквания , разкъсвания и други подобни неблагонадеждни белези. Също така, своевременно отстранявайте елементи като пръст, пръст и т.н. В бъдещ план такива елементи биха могли да окажат негативно влияние върху спецификите и функциите на мото гумите.

Така необходимото ни съвършено сцепление между мото гумата и пътя

Колкото по-обширна е ширината профила , толкова по-подходящо ще бъде и съответното сцепление . В същото време обаче е добре да имате в предвид , че просторната профилна широчина вдига и действието на триене на мото гумите и настилката , което води до по-затруднено сменяне на насоката на движение. Или казано по-просто , ще трябва да положите повече усилия, за направата на необходимия завой. От друга страна , по-малката широчина на профила довежда до ускорени и по-олекотени завои , но пък занижава пълната устойчивост на превозното средство при право движение .

Нашият каталог с  мото гуми 3
Нашият каталог с мото гуми

Мото гуми – трябва да знаем какво е значението на височината в профил пристъпвайки към избор

А за да ви се избистри предназначението на профилната височина, първостепенно важно сме длъжни да обясним какво точно означава подобна характеристика на мото гумите. С термина „профилна височина“ реално се отбелязва мястото между повърхностите на мото гумата и на нейната джанта.

Мото гуми – знаем ли коя е най-удачната форма на профил за нашия модел мотор

Профилната форма е важна характерност на мото гумите, която създава въздействие на метода на движение на превозната машина. Тук също ви наставляваме да се вземат под внимание спецификите на различните видове форми на профила по отношение разностранните ситуации на пътя . Загладената профилна форма всъщност работи относно по-осигуреното движение в изправена посока , но фактически забавя подмяната на посоката и направата на завои от визирания мотоциклет . Овалният профил пък ще доведе до по-леко преминаване през завоите и знижен стабилитет придвижвайки се направо .

Качествени мото гуми 4
Качествени мото гуми

Не се чудете да ни посетите и да закупите точните мото гуми

Разгледайте каталога на Мото гуми ООД и си изберете най-подходящите мото гуми за вашето превозно средство ! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Разновидности мото гуми 5
Разновидности мото гуми
Най-предпочитаните мото гуми 6
Най-предпочитаните мото гуми
Най-добрите мото гуми 7
Най-добрите мото гуми
Информация за мото гуми 8
Информация за мото гуми
Вижте нашите мото гуми 9
Вижте нашите мото гуми

Мото гуми и тяхната селекция – необходими съобразности и изисквания
Мото гуми – преди всичко стабилитета на пътя
Изправени пред решението втора употреба или неизползвана мото гума
Мото гуми – начини да постигнем доброто равнище на налягането
Мото гуми – със сигурност е важно обстоен преглед на на външния вид
Така необходимото ни съвършено сцепление между мото гумата и пътя
Мото гуми – трябва да знаем какво е значението на височината в профил пристъпвайки към избор
Мото гуми – знаем ли коя е най-удачната форма на профил за нашия модел мотор
Не се чудете да ни посетите и да закупите точните мото гуми

Leave a Reply