протеини

протеини

Значение и състав на протеините?

Протеините са естествено значими макромолекули, които са консистенция от аминокиселини. Те имат съществено значение за обичайното развитие и функция на човешкия организъм. Дори протеините изпълняват функцията на един от ключовите полагащи компоненти на които и да е живи клетки. Мисиите, които извършват в системата , са жизнено полагащи и наистина многообразни . Изхождайки от индивидуалните полагащи такива, имащи обвързаност с изграждането на клетките, и достигайки до осигуряването на присъщи опори на организма и предаването на кислород до тъканите. Нашите тела могат да генерализират някои от аминокиселините, играещи роля в пораждането на протеините, но други от тях се налага да приемаме от външни източници. Те могат да бъдат храните , пълни с протеини, или различните протеинови хранителни добавки, предлагани в продажба.

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки могат да бъдат добър работещ вариант за набавяне на наложителните размери протеин на организма . Те са истински полезни за активно движещите се лица, защото доставят на организма потребната мощ, за издържането на непрестанното действие. Това са най-важните видове протеини, които можем да откриваме в състава на хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – оказва се най-купуван измежду средите с оглед на лесното му разграждане и приемане от тялото . Фактически трудно бихме приели конкретното количество от него от храните , без да затормозим сериозно своя стомах.

– казеин – наричан е още като млечен протеин. Той подхранва разточителното отделяне на някои аминокиселини, имащи основна роля в порастването и развоя на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също е изпълнен с силни количества на аминокиселини, подкрепящи скелетната мускулатура. Консумирането му повишава пълната здравина и бодрост на мускулите.

– яйчен протеин – силното му качество е възможността му да се оползотворяван изцяло от човешкото тяло . Той разработва неспирното отделяне на градивни витамини за мускулите.

– растителен протеин – също толкова основополагащ за мускулатурата от тези с животински произход . Освен това той е изпълнен с понижени стойности на наситени мазнини, което е от значителна значимост не само за собствената ни форма , но и за дейността на сърдечно-съдовата ни система .

протеини 1 Най-добрите
протеини

Минало на протеина

Преди да се спрем по-обстоятелствено функциите и предимствата на протеините за нашия организъм, ще вникнем в историята на тяхното откриване и извеждане като индивидуални частици. Френският химик Антоан Фуркроа е първият, който ясно разграничава протеините от останалите известни органични вещества . Това е през отдавнашната 1789 година. След много изследвания , проведени през определения период , Фуркроа установява албумина, фибрина и желатина като отделни частици с животински произход . После познанието отделя повече внимание на този вид вещества и започва разкритието на още и още информация за тях. Понятието „протеин“ е вмъкнато за първи път през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. Така той назовава фибрина, албумина и други производни вещества . Берцелиус разкрива и тяхната дейност като изграждащи за живите клетки елементи . Дейността му по-нататък бива поета от други редица учени , които стъпка по стъпка разучават синтезирането и химичната консистенция на протеините, както и още техни дейности и функции в човешкия организъм.

протеини 2 Най-добрите
протеини

Протеините и натоварването

При съчетаване с редовни спортове , протеините придават съвсем положително отражение върху тялото и цялостната физическа издръжливост на тялото . Прием на хранителни вещества или хранителни добавки, съдържащи протеин, е полезно да се практикува около 2 часа преди съответното натоварване . В този интервал ще се засили действието на мускулен растеж и развитие след привършване на физическите дейности . Комбинацията от протеини и въглехидрати пък бави изразходването на мускулния гликоген и редуцира щетите върху мускулната тъкан , възможни от активното третиране . Е, вече сте наясно – при условие, че се стремите към завишаване на ефективността на напъните в залата , подпомагане на мускулния растеж и развитие , разбира се и ускоряване на възстановителните процедури , протеините ще бъдат ваш безспорен съучастник в постигането на тези мечти .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – класа и сила на реални стойности

В асортиментите на Ready for life можете да откриете доста протеини и протеинови продукти, елементи от редиците на световноизвестни и разпространени фирми за хранителни добавки. Те не просто ще ви дадат чудесно оформено тяло, но и ще ви спомогнат за запазване в отлично здравословно състояние . Като бонус , при нас сте свободни да откриете тези много добри протеини на действително достъпни цени . Разгледайте най-доказаните опции от вида „Протеини“, селектирани за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – подемаме с този висококачествен протеин на прах . Продуктът съдържа 87% суроватъчен протеин и е перфектен за постоянно движещите се . Всяка порция на Blade Sport Protein Concentrate дава на тялото ви 21 грама протеин. В добавка , хранителната добавка изпълнена с голямо количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Може би знаете , този вид аминокиселини, съчетани под груповото наименование BCAA, са наистина от полза за който и да е постоянно трениращ човек . По какъв начин да поемате протеиновия продукт? 1 запълнена мерителна лъжичка се поставя в 200-250 мл вода или мляко. Това количество нормално се поема преди и след спорт , но за по-голям ефективност можете да имате и още един прием след събуждане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – чисто натурален гейнър, който служи за сигурно закрепване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от няколко модела протеин с значителен биологичен потенциал , създавайки голям анаболен ефект. И не само това, с действието на въглехидратите, които съдържа , протеинът е и прекрасен източник на сила за човешкия организъм . Всяка доза от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer е съставена от 56 грама протеин и около 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-добрите гейнъри в продажба . Средно да се консумира ½ мярка сутрин ½ лъжица след тренировка .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – изграден от първостепенен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно ниво . С изпълнен аминокиселинен профил и богат на BCAA, този вид продукти ще ви помогне да повишите мускулната си маса, логично и да задържите постигнатите мускули и след това . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е изследван от различни единични лаборатории и има много уверения за качество. Допълнително го има в чудесни вкусове, включително Шоколад и Бисквитки с крем. Съветваме ви да изпивате 1 доза 25 грама рано на гладно и 1 мярка след тренировка . За ускорени отражения, бихте могли да си набавяте и допълнителен брой от протеиновия продукт преди активност или през вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – първо качествен протеинов продукт, от колекцията на широкоизвестна марка за фитнес хранителни продукти Myprotein. Дава на системата по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо количество. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured е с слабо състовяние на мазнини и лактоза, но пък е силен на калции и определените аминокиселини. Идеален избор както за професионално трениращи , така и за хора , които просто искат да водят здравословен живот. 25 грама от продукта се поставя в 150-250 мл вода или мляко. Тази доза стандартно се пие до трийсет минути след натовареност , но ако не можете, можете да я пиете и във всеки друг миг.

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – друг вариант от серията Myprotein, което пък е насочено към вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е съчетан от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Осигурява на човешкия организъм над 22 грама протеин на прием , както и цялостния състав от есенциални аминокиселини. Материалът има страхотно влияние върху граденето на мускулната маса и методите на набавяне на хубавите хранителни частици от системата . Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се поставя в 150-250 мл вода или сок, като е добре да се пият 2 или 3 такива разтвори ежедневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – пригоден същевременно за всекидневно трениращи , също така и за такива които желаят да подобрят обичайния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа само и единствено висококласни протеин изолат и хидролизат от гарантирани източници. Всяко количество от 25 грама гарантира на човешкия организъм 21 грама чист протеин. Дозата подпомага израстването на изчистената мускулна тъкан и поддържането на анаболните процеси в системата . Препоръчително е всекидневно да се съставят по 2 дози – 1 след събуждане и 1 след дейности .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, богата на класни протеини от пет различни източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Изпълнена с всички аминокиселини, необходими за лесното и ефикасно повишаване на активна мускулна маса. Разбира се и , протеиновият продукт има опции в приятни вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря без проблеми във вода. Също като предходната разновидност , се взимат по 2 порции дневно – 1 сутрин и 1 след дейности .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – привършваме с още един протеинов продукт от британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съдържа хидролизиран телешки протеин, получен от говеждо месо. Той задейства улесненото и добро завишаване на мускулна маса, както и по-доброто регенериране на тялото след силови тренировки . Няма лактоза, а нивата на захар и мазнини вътре са наистина леки . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured осигурява на организма 22 грама телешки протеин и разширен спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Съветваме ви да бъде приеман по 1 доза сутрин и 1 доза след натоварване. Ако гоните топ действия , можете да изпиете и още една доза от протеиновия продукт между храненията .

Запознайте се каталога на Ready for life и си изберете най-подходящите протеинови продукти на много реални стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Значение и състав на протеините?
Протеинови хранителни добавки
Минало на протеина
Протеините и натоварването
Протеините на Ready for life – класа и сила на реални стойности

Leave a Reply