подаръци

подаръци

Насладата да подаряваш подаръци

подаръците без съмнение са вещи, на които всеки човек се радва. Без значение дали е рожден ден, имен ден или просто обикновен ден, подаръците ни карат да се чувстваме оценени, както и да кажем на друг човек, че го обичаме.

Подаръкът, за който са похарчени най-много пари

Със сигурност това е най-лесният въпрос и едва ли има човек, който не може да отговори – най-скъпият подарък в историята е Тадж Махал. Издигнат близо до индийския град Агра, гробницата е създаден от моголския император Шах Джахан за да помещава тялото на обичаната му жена Мумтаз Махал. Строежът на белия монумент отнема 21 години за да се построи и там е разположен гробът на жена му. Този дар е построен от бял мрамор, като тогава е излязъл на стойност 32 милиона рупии. Към 2015г., сумата се е равнявала на около 52,8 милиарда рупии или $827 милиона. Сега този дар на императора за любимата му съпруга фигурира като забележителност на ЮНЕСКО.

Защо е добре да даряваме подаръци?

Образуването на отношения с хората около нас ни създава усещане за цел, както и удоволствие. Това е чувство, което озарява душата и вади на преден план най-добрата ни страна. Както гласи българската поговорка „по-хубаво е да даваш, от колкото да получаваш“.

подаръци 1 Най-добрите
подаръци

Най-неизвестният подарък в историята

След дълги години блокада от гърците на Троя, те изградили кон, изработен от дървесина, които поставили пред портите на Троя. Войската премахнала блокадата и си заминала. Само на пръв поглед. Но това е без значение. В тези години, вярванията предричали, че победената войска предоставя на противника коня си. Това може и да е оправдание троянците, които са предположили, че това е дар поради заминаването на гърците от битката. Краят е история.

Психология зад избирането на подаръци

В наши дни избирането на подаръци е разпространено във всички общности на Земята, по различни поводи – отбелязване на рождени дни, годишнини, за успехи, добри пожелания, за здраве, да кажем на човек колко ни липсва или просто да зарадваме някого. подаръци се подаряват на различни хора – децата ви, близки хора, колеги в офиса, дори на съседите. В психологията, която е скрита зад избирането на подаръци, не трябва да се забравя едно важно нещо – даровете ни разрешават да се обвържем на емоционално ниво с друг човек. Този, който купува подаръка, изразява своите чувства към човека с идеята, че ще прехвърли усещането с индивида, който приема дара. Човекът, който ще получи изненадата вижда не само материалната гледна точка, но и чувствата към предмета и човека, който подарява. По този начин се открива емоционалната връзка между двама души.

подаръци 2 Най-добрите
подаръци

Най-обемният подарък през годините

Без съмнение миналото и човешкият вид помнят някои забележителни и мащабни подаръци. Традицията за подаряването на подаръци стремглаво събира популярност в Европа. Именно по тази причина даровете са се превърнали в нормална форма и възможност да се покаже другарство, добри отношения или мир между две племена. Въпросът за най-грандиозния подарък познат на човек не предлага само един отговор. В този смисъл, най-запомнящият се и познат „най-голям подарък през годините“ е Статуята на свободата. Тя е подарена на жителите на Съединените Американски Щати от французите по повод е 100-ната годишнина от подписването на декларацията за независимостта на страната през 1886 година. Монументът всъщност е Либертас – жена в роба, която изобразява римската богиня на свободата. В ръцете си носи факла и свитък, където са инкрустирани датата, месецът и годината на влизане в сила на декларацията за независимостта на Съединените Щати. Несъмнено този дар и до наши дни пази ценността си и притегля голяма част от туристите в Ню Йорк.

Как се чувстваме, когато даряваме подаръци?

Има изключително много проучвания през годините, които искат да открият и преценят вълненията, които ни обземат, когато даряваме подарък на любими хора.

подаръци 3 Най-добрите
подаръци

Най-мащабният повод да си раздаваме подаръци

Коледа. Няма човек, който не обича Коледа. Чакаме я с огромно желание и категорично се сещаме за измисляне и получаване на подаръци. Независимо дали все още вярваме в Дядо Коледа или решавате само да подберете подхождащ подарък за себе си, Коледа без никакво съмнение е поводът, когато имаме възможност да даваме най-много пари за подаръци.

Идеята да купуваме подаръци

Разменянето на подаръци предполагаме е една от най-старите дейности на човека, която предхожда обособяването на народите и датира още от оформянето на човека като социална единица. Дори по време на примитивната, каменна ера, порядките на измисляне на подаръци е добре познат и и е използвано като средство да се каже „Обичам те“.

Щастливи сме, когато подаряваме подаръци!

За да го кажем по-просто, избирането на подаръци ще накара всеки да се гордее със себе си. Именно затова, дарявайте подаръци за да се чувствате добре! Освен идеите ни за подаръци, погледнете и: детски играчки, подаръци за деца, подарък за него, подарък за нея, ортопедични раници, чанти за през рамо, книги и тетрадки с широки редове.

подаръци 4 Най-добрите
подаръци
подаръци 5 Най-добрите
подаръци
подаръци 6 Най-добрите
подаръци
подаръци 7 Най-добрите
подаръци

Насладата да подаряваш подаръци
Подаръкът, за който са похарчени най-много пари
Защо е добре да даряваме подаръци?
Най-неизвестният подарък в историята
Психология зад избирането на подаръци
Най-обемният подарък през годините
Как се чувстваме, когато даряваме подаръци?
Най-мащабният повод да си раздаваме подаръци
Идеята да купуваме подаръци
Щастливи сме, когато подаряваме подаръци!