мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия

История на мезотерапията

Преди да разгледаме по-подробно за действията и характеристики на мезотерапията, ще ви опознаем съвсем накратко с старта на нейното появяване и обхват. Като дейност мезотерапията е показана и използвана първоначално през 1952 г. от Мишел Пистор, популярен тогава френски лекар. Истината е, че откриването на мезотерапията се случва по съвсем случаен начин. В кабинета на лекаря е приет болен човек с астма , който се нуждае от спешна лекарска интервенция. Уви, тогава Пистор не открива необходимите инструменти. Поради това той решава да мисли бързо, за да спаси ситуацията. Той хваща стара почупена спринцовка с игла, дълга 4 мм и вкарва лекарството. Потресът му е внушителен, като болният не просто се подобрява, а и пристъпите му изчезват. Разбира се медикът разказва за находката си на неговия колега Карно. Френските специалисти организират няколко опити, с чиято помощ се появява нови игли с дължина 4 мм за терапии впоследствие използващи се при всяка мезотерапия.

Необходими са три десетилетия и повече, преди мезотерапията публично да получи категоризация за практика на официалната медицина. Обявяването е направено през 1987 година чрез Френската Медицинска Академия. В началото мезотерапията се прилага почти само за лекуване на спортни травми или ревматоидни състояния. След време техниката намира приложение и в разкрасителната медицина като средство за подобряване вида на кожата, борба с липсата на коса, ограничаване на целулита, забравяне за излишъци на мазнини в някои области с проблеми от телата ни и т.н. Ефективността на мезотерапията и положителните следствия, които технологията гарантира на клиентите, рязко увеличават популярността ѝ. Доста скоро тази популярност излиза извън Франция и се настанява в различни европейски пазари. Вече сме в наши дни, когато вече мезотерапията е масово одобрявана практика за подобряване на всеки вид кожа навсякъде по света. Гарантираните безспорни постижения, отсъствието на каквато и да е болка и неприятни ефекти при извършване на процедурата, правят мезотерапията неделимо свързана с бъдещето и еволюцията на естетичния сектор.

мезотерапия 1
мезотерапия

На каква бройка практики по мезотерапия трябва да разчитаме?

Обикновено сесиите по мезотерапия се правят в групи от до три за лицето и от 4 до 10 за тялото . Естествено, точният брой на тези манипулации зависи най-вече от личните ви предпочитания и специфики. Времевата почивка за процедурите по мезотерапия се изменя от 1 до 3 седмици. След свършване на съответния сеанс по мезотерапия с предварително ясните на брой сеанси, нова процедура се прави най-малко след 180 дни. Задълбочено изговорете с медицинския специалист броя на процедурите по мезотерапия и очакваните финални резултати. Също уточнете система за реализирането им, която да кореспондира както на вашия личен график и взискателности, но и на условията за качество на мезотерапията.

мезотерапия 2
мезотерапия

В какво се изразяват качествата на мезотерапията?

След като посочихме най-важните от ползите на мезотерапията, настъпи времето да преговорим и най-главните ѝ превъзходства за всички хора. Същите имат старт почват от по-скоро леката за използване и лека процедура на поставяне на мезотерапията, и достигат до перфектните кожни постижения и цялосното излъчване на човека, гарантирани от нея. Ето накратко каква е причината мезотерапията е най-добрият избор за вашия случай:

1. Мезотерапия: метод без болка – онова, което е мезотерапията, е вливане витамини и ценни субстанции в проблемна област от човешкото лице и човешкото тяло. Споменатата процедура е проста за слагане и в същото време изцяло безболезнена за клиента. Така че няма нужда да се тревожите за възникване на някаква болка или каквито и да е противни чувства по време на мезотерапията. Нещото, което може да почувствате, е леко убождане или парещо усещане в третираната зона.

2. Мезотерапия: липса на риск за нашето здраве – добавяме особено важно преимущество на мезотерапията, за което трябва да научите. Мезотерапията не е свързана с абсолютно никакви опасни странични реакции или здравословни рискове. Хиалуронът, витамините и като цяло веществата, които подхранват, нужни за мезотерапията, не носят опасност за човешкото здраве и се усвояват безпроблемно от него. Затова е малък шансът от проява на непоносимост и сродни неприятни усещания.

3. Мезотерапия: ефикасност – разбира се, потребността е неотменната особеностза съвременната разкрасителна процедура. И можете да бъдете сигурни, че мезотерапията ще ви я достави. Техниката по мезотерапия се счита за успешен метод за продоляване на всякакви кожни несъвършенства – започвайки от остаряването и загуба на еластичност, и стигайки до акнеични проблеми, петна. В допълнение, мезотерапията е най-доброто решение при нужда от премахване на мазните участъците и подобряване на здравето на тялото и положението на различни зони от нашите тела. Без значение дали става въпрос за кожата на лицето или пък каквито и да било части от тялото, мезотерапията е най-добрата гаранция за първокачествени и смислени резултати.

4. Мезотерапия: още плюсове – както видяхте в точката „Мезотерапия – основни свойства и действия“, мезотерапията може да бъде ефикасна за тялото на човек в много нива. Ето защоизбирайки мезотерапия за заличаване на проблем със зачервяване и различни петна, вие ще добиете и допълнителни желани следствия. Ясно е, мезотерапията спомага за доброто кръвообращение към третиратана област. В допълнение, напълно вероятно мезотерапията да бъде от помощ съдейства за лекуването на различни болки и мускулни схващания в зоната. Спирайки се на мезотерапията, вие тръгвате към правенето на силно, добре оформено и привлекателно тяло.

5. Мезотерапия: резултати с трайност – по принцип постиженията от мезотерапията са ясни най-рано десетина дни след нейното първо прилагане. Имайки предвид проблема, който се работи, се изискват една-две посещения за мезотерапия за 12 месеца. Всяка една манипулация по мезотерапия действа най-добре с терапии за подсилване през определен период от време. Мезотерапията гарантира видимо продължителни успехи относно цялостния вид на кожата. Но за това вие трябва да положите усилия. Продължителните успехи от мезотерапията са в комплект със следене на диети и поддържане на здравословен начин на живот от всички клиенти. Това е и причината ви съветваме да сте винаги стриктни към здравия ви външен вид, за да насладите в действителност максимална ефикасност от мезотерапията като техника.

мезотерапия 3
мезотерапия

Най-важните въпроси относно мезотерапията

Накрая завършваме и с редовни питания за мезотерапията, които най-редовно получаваме от всички клиенти. Питанията касаят същината на самата манипулация по мезотерапия, страничните неприятности и риска за слагането ѝ , а също и качествата на ползваните в нея вещества. Вижте в следващите редове събраната информация, която искате да получите за мезотерапията.

мезотерапия 4
мезотерапия

Какви са противопоказанията за използване на мезотерапия?

Както при голяма част от всички сеанси, за мезотерапията също се знае за малко рискове. Те касаят основно за специфични ситуации: жени в бременност и жени, които кърмят, които страдат от онкологични болести и имащи всекидневно сърцебиене или изпадане в безсъзнание. При тези групи от хора не е ок прилагането на мезотерапията като вариант. Освен това са известни и различни други положения, за които непременно трябва да се консултирате с избрания от вас специалист. Част от тях са състояния на алергии или пък провеждано лечение със вещества за съдоразширяване. Ако са за вас, разкажете ги на медицинското лице, за да е възможно да обмислите екипно опциите и рискованостите при евентуално слагане на сесия по мезотерапия.

мезотерапия 5
мезотерапия

Мезотерапия – основни свойства и действия

Мезотерапията притежава множество смислени свойства и употреби освен за лицето, а също и за повечето места на тялото ни. Като се тръгне от пълноценното кожно подновяване и отстраняване на първите бръчици, и стигайки до справянето с целулита и редуцирането на натрупаните на определени места мазнини. Веднага ще обмислим едно по едно всяка важна употреба на мезотерапията, извеждайки първо нейните специфики, същност и преимущества за нашите тела. Това е всичко , време е да започнем:

– мезотерапия: терапия, която ни прави млади – способността на мезотерапията да прави човешката кожа по-млада основно се асоциира с хиалуроновата киселинна субстанция. Какво всъщност представлява тя? Какво е тя? Но какво реално е тя? Какво точно е тя? Но какво е хиалуроновата киселина Въпросната киселина е напълно натурална/ органична съставка, синтезирана от нашия организъм. Нейните безспорни достойнства са да поддържа кожата овлажнена, да усилва еластичността ѝ и да спира движението на овехтяването. С трупането на годините ни обаче синтезирането на хиалуроновото вещество намалява значително и това налага често да се набавят извънредни количества от нея с помощта на най-различни процедури. Подобна активност представлява точно мезотерапията. При мезотерапията хиалуроновата киселина се вкарва в проблемната кожна областкомбинирано с другите благоприятни и необходими вещества/ субстанции. И ефектите са безспорно чудни. Чрез мезотерапията се случва цялостно подмладяване и освежаване на кожата, усъвършенстване на еластичните ѝ качества и възобновяване на добрата ѝ външност. В случай че ако срещнете трудности с стара, твърда и уязвима кожа по лицето, мезотерапията безспорно е отлична и подхождаща опция за кожата на лицето ви.

– мезотерапия: кожа с проблемно акне – когато мислим за кожата на лицето, акнето също е един доста редовно явяващ се неприятен момент днес. И причина за това са не само безспирно излизащите проблеми с пъпките по кожата, но и сложните за премахване белези, които пъпките оставят. При условие имате нужда моментално и ефективно да премахнете досадните следи, то силно ви препоръчваме да се насочите към способа на мезотерапията. Мезотерапията включва процедури, пригодени нарочно за изглаждане на несиметричността и изтриване на знаците, причинени от акне. Уви, описаното по никакъв начин не е единственото полезно свойство на мезотерапията в споменатата тематична посока. Освен спасяване от неисканите белези, мезотерапията гарантира и уеднаквяване на горния слой и подобряване тена на кожата. В допълнение, мезотерапията е ефикасна и влизайки в ролята на полезна защита срещу поредна поява на акнеична кожа.

– мезотерапия: борба с целулит – мезотерапията действа превъзходно и при намаляването и махането на целулит. Тук мезотерапията води до доста засилени и ефективни последици сравнени с обичано използваните козметични продукти, борещи се с целулита без оглед какъв вид и марка са те. Откъде идва голямото надмощия на мезотерапията, ставайки дума за битка с целулит? Правилният отговор на този въпрос всъщност е досталесен. За заличаване на целулита се налага адекватните активни субстанции да се просмучат навътре в дермата на човешката кожа. Това със сигурност е невъзможно да се получи посредством многото антицелулитни козметики, регулиращи действието си единствено до най-горния слой, разбира се епидермиса. Друго нещо е случващото се с мезотерапията. Всички благотворни вещества, прокарани докато използвате на мезотерапията, проникват доста във вътрешнистта в кожата, осигурявайки категоричен ефикасен резултат по отношение премахване на целулита. Разчитането на мезотерапията за спасяване от целулит безспорно ще ви реализира идеални и трайни реакции в този аспект.

– мезотерапия: събрани мазнини в проблемни области – повечето по-проблематични области при повечето жени са почти винаги свързани с обсега на корема, бедрената част на краката кожата на бедрата и задните части. Те прецакват нашите тела и има случаи, когато е страшно трудно да се скрият/ се спасим от тях даже с тежки хранителни ограничения и съсипващи посещения във фитнес клуба. Ако разпознавате себе си в написаното, то горещо ви препоръчваме да предпочетете мезотерапията като решение за редуциране на пречещите мазнини и намаляване на цялостното тегло. Каква е функцията на точно тази мезотерапия, водеща до вталяване? При същата мезотерапия в областта с проблеми се инжектира комбинация от необходими вещества, умеещи да разделят мазнините. мезотерапията гарантира ефективни и дълговременни последствия в това отношение. Тя не освен че ще премахне мазнините и преобразува вида на телата ни, но и ще подпомогне за активизиране метаболизма и коригиране цветовия нюанс в съответното място. Важно е да знаете, че мезотерапията е приложима с успех и също с различни мерки за намаляване на теглото като всякакъв спорт, диетични планове и т.н. Съчетаването на мезотерапия и други такива активности ще доведе до още по-трайна резултатност ако говорим за търсените резултати за вас.

– мезотерапия: махане на стрии – стриите се смятат за осезаемо належащ проблем, който съвсем не се появява единствено с месеците близо до растежа на бебето в корема и раждането. Ако трябва да сме честни, стрии се появяват не само при жени, уви, и при мъже от разнообразни възрастови категории. Какво всъщност са стриите? Това са следи, предизвикани от миниатюрни кожни разкъсвания, които които са с светъл, цвят на виолетка или светлорозов цвят. Точките от тялото, в които най-вероятно се намират, са ръцете, гърдите, корема и бедрата. Да припомним, файторите за образуване на стриите някой път не са образувани от носене на плода или поява на новородено. Тези резки се явяват и при засилена и голяма загуба на тегло, както и наличност на каквото и да е хормонален дисбаланс. Изключителна възможност за заличава не стриите е прилагането на мезотерапия. През последните години действията по мезотерапия бяха подобрени значително в този бранш. Вече мезотерапията е много по-ефикасна и успешна към скъсяване видимостта и заличaване на стриите, подобряване кожната текстура и засилване на нейната естествена защита. Мезотерапията не само ще ви е от помощ да спрете да мислите за стриите, но и ще ви даде обещание, че проблемите няма да се появят пак в скоро време.

– мезотерапия: намаляване на косата при жени – мезотерапията работи и за благополучно и ефективно справяне с неудобства с оплешивяване. Тази практика е добра за провеждане, независимо дали имаме добре гледана, изсушена или пък по-скоро мазна коса. Как се осъществява практически мезотерапията на косата? При нея в областта, в която се намира скалпът се поставя комбинация от необходими субстанции, чието действие е да усилват заздравяването на косата и да нормализират структурата ѝ. Редица са ползите , появяващи се след направата на дейност по мезотерапия на косата. В първия момент, заради мезотерапията е видимо всеобхватно подновяване на косата по отношение на нейния здравословен външен вид, гъстота и лъскавина. Също така мезотерапията резултатно стимулира поникването на косата и паралелно е адекватен щит срещу появяването на бяла коса.

– мезотерапия: трудности с изникване на петна – петната представляват пореден неудобен проблем , щом става дума за кожата на нашето лице. Те придават на лицето нередовен и блед външен вид. И ако не се стартират най-различни смислени решения срещу тях, силно вероятно е да се запазят дълго време и дори да станат още повече. Мезотерапията се счита за сред най-добрите и ефикасни действия за премахване на пигментациите. При мезотерапията против петна се работи с съчетание от ценни субстанции, изпълняващи три генерални фнкции – избелване на лицата, контролиране на петната и помощ чрез противо-окислители. Доверяването на акция за мезотерапия ще позволи генерално да се смалят досадните оцветявания по лицето, както и да се спре изникването на още петна. В допълнение, чрез мезотерапията се добива по-искрящ и лъскав тен, оказващ положително отражение по отношение на външния ни вид и внушение на лицето.

– мезотерапия: случаи на купероза – преди да научим механиката на мезотерапията при такива диагнози, ще обясним какво значи купероза. Този проблем е изменяне на вените и капилярите, поради което по лицевата кожа се появяват отчетливи зачервени точки. Често тези петънца водят със себе си парене, нужда от чесане и подобни досадни чувства. С какви методи мезотерапията помага ако имаме сходен проблем? Първо, по-добре да сте осведомени, че не е възможно с методите на мезотерапията да се махне из основи това състояние. Поради тази причина трябва използването на специализирани методи с лазери, за които е нужно да говорите с джипито ви. Мезотерапията обаче ще ви съдейства видимо да подобрите положението на вашето лице и да редуцирате колкото е възможно ефектите върху нейния външен вид, създадени от куперозата. Благодарение на мезотерапията се сдобиваме с по-светла кожа, а проявленията на заболяването в уязвените места от лицето видимо са доста бледи. Има и още. Доверяването на дейността по мезотерапия обещава и функция „щит“, защитавайки вашето лице от появата на поредна доза от неприятните румени петна.

– мезотерапия: състояние на розацея – розацеята се явява друго конкретно заболяване, появяващо се по-често при пациентки в зряла възраст. Какво представлява то? Истината е, че розацеята е хронично възпаление на нашите лица. При боледуващите се наблюдава пълно заруменяване на кожата, гарнирано с възникване на подути съдове по лицето, следвани от румени пъпки. Факторите за появата на розацеята могат да бъдат от всякакво естество – от проблеми със стомашно – чревния тракт до завишена или намаляла активност на жлъчния мехур и т.н. При такива случаи пак ценното действие на мезотерапията не е обвързано толкова с цялостно премахване на проблема, а по-скоро с предотвратяване на последствията от проблема относно външния вид на човека. Извършването на дейност по мезотерапия съдейства за ограничаване на пъпки и червени кръговепо лицето, заедно с добиване на неговия бодър и естетичен външен вид.

– мезотерапия: болки и подувания – казахме в частта „Как е възникнала мезотерапията“, като процедура мезотерапията в първия момент се е използвала за заличаване на всевъзможни болежки и удари. Едва след време идват успехите ѝ в медицината за красота, които днес са най-популярни. Едновременно с това реално мезотерапията продължава да се прилага регулярно за успокояване на болезненост и възпаления. В този аспект тази практика всъщност представлява една от най-ефективните и благотворни процедури в сферата на медицината . Мезотерапията свършва перфектна работа при остра болка във всички части на тялото, болки от хроничен тип, а и т.нар. завръщащи се болезнености, продължаващи адски дълго. Като допълнение, мезотерапията е страшно полезна и по отношение спешното и благоприятното укрепване от спортни наранявания, но за този аспект ще ви разкажем в текста.

– мезотерапия: лечение на спортни травми и разболявания – напоследък мезотерапията става все по-редовно оползотворявана и харесвана мярка, когато става въпрос за разнообразни спортни наранявания и разболявания. Истинската причина за развитието на нещата е много проста. Ако направим сравнение с близки активности, предлагани на търговския пазар, мезотерапията прави оздравяването осезаемо незабавно и резултатно. Техниката е чудесна за слагане при всички от най-редовно срещаните при спорт контузии, това са увреждания на връзките на ставите, хрущялните тъкани, всички сухожилия или мускулите. При процесите по мезотерапия, перфектни за излекуване на спортни травми, се оползотворява комбинация от специализирано избрани полезни субстанции. Много често именно тези полезни субстанции имат противовъзпалителни лекарства, също така и за възстановяване на тъканта, витаминни и фитопрепаратни субстанции. Възможно е мезотерапията да се съчетава с разнообразни физиотерапевтични процедури, за да се увеличи колкото се може повече благотворното дейстиве за човешкото тяло.

– мезотерапия: болести на ставите и костите – поредното качество на мезотерапията, обвързано със сферата на класическия тип медицина. Мезотерапията е уникално лечебно средство по отношение заличаването на болезнени състояния, породени от заболявания на костите и ставите. За примери за съответните проблемни състояния даваме ревматоидния артрит, брахикардиите, остеопорозата и невралгичния ишиас. Безспорно най-голямо благотворно действие мезотерапията донася на хората, засегнати от остеопороза. При доверяването на мезотерапията във въпросната посока в тялото на човек се поставя смес от важни субстанции като витамин Д, калций и др. Те са притежатели на свойството да възобновяват костния строеж и да работят като сигурно средство, което да премахва болката за човека. Мезотерапията сериозно ще смекчи неприятните знаци, тръгнали от остеопорозата, и ще изиграе своята роля в посока за борба със болезненото състояние.

мезотерапия 6
мезотерапия

Каква роля изпълнява хиалуронът в мезотерапията?

Както на няколко пъти казахме до този момент, едновременно с всички необходими субстанции, в мезотерапията се употребява и хиалуронова киселинна субстанция. Хиалуроновата киселина представлява особено идеална опция не изключително за мезотерапията, също така и и за много техники в козметичната индустрия. И има редица причини за това. За старт, хиалуронът е съвършено естествена субстанция, която се образува от тялото ни при нормални обстоятелства. А съшо хиалуроновата киселина се състои от отлични особености в посока на опазване на хидратирането на кожата, повишаване на гъвкавостта ѝ и забавяне на остаряването. Ето най-важните качества на хиалуроновото вещество, правещи нейното използване в мезотерапията така ефикасно за хората:

1. Не носи вреда на клиента – хиалуронът представлява киселина, която се образува в организма ни. Това прави инжектирането ѝ заради мезотерапията категорично безопасно и безвредно. Хиалуроновата киселина се усвоява необикновено лесно от организма и не поражда никакви сериозни алергични състояния или нежелани последствия. По каква причина е нужно на човека поставянето на хиалурон със съдействието на мезотерапия или различни козметични терапии? Уви, с остаряването синтезът на хиалурон, за който споменахме, рязко намалява. А това действа отрицателно на външния вид, здравината и влажността на кожата. Сдобиването с още количества хиалуронова киселина със съдействието на мезотерапията съдейства за опазване на младостта на кожата и отърваване от различни несъвършенства на кожата.

2. Навременни и ефективни последици – инжектирането на киселината с хиалурон в мезотерапията и всички други процедури на козметиката дава видими и реални последици за човека що се отнася до вида на кожата му. Същите бързи и качествени постижения са получавани при разнообразни употреби на хиалуроновата киселинна субстанция в такова направление. Дори и да става дума за цялостно обновяване на кожата, нейното по-добро овлажняване или пък махане на неизбежните знаци на времето, хиалуроновата киселинна субстанция ще ви свърши отлична работа. Споменатите специфики на хиалуроновата киселинна субстанция я правят така желана и употребявана в сеансите по мезотерапия. Бъдете сигурни, че мезотерапията с хиалурон ще ви гарантира мечтаните последствия и ще преобразува качествено цялостния изглед на всяка кожа.

3. Постигане на качествените резултати – следващо доста положително свойство на киселината с хиалурон, правещо я да бъде страшно идеална за мезотерапия и различни козметични практики. Положителното въздействие на хиалуронът по кожата на човека стои за много дълъг период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След завършването на този период, без проблем може да се извърши нова процедура по мезотерапия или някаква друга процедура на козметиката с на хиалуронова киселина, за да се укрепи здравословният и хубав вид на кожата.

4. Леко и без болка поставяне – за край, процесът по въвеждане на киселината с хиалурон в нашия организъм е доста лесен и едновремнно светкавичен за клиента. Чесо той се случва от 10 до 15 минути. Независимо дали говорим за мезотерапия, филъри за лице или разнообразни сеанси със специалното участие на хиалуронова киселинна субстанция, няма сериозна болка или неприятни действия за човек. Както обяснихме, по изключение може да усетите боцкане или парене на съответното място. Тези последствия доказано преминават своевременно след завършване на сеанса.

С помощта на Аестетика клиник ще бъдете абсолютно убедени в качеството и безопасността на реализираните сесии по мезотерапия. Професионалистите ни са притежатели на широки умения и богат опит в този бранш, а използваните изделия за мезотерапията, са единствено на най-високо ниво. Елате в Аестетика клиник и ще имате отлични последици относно привлекателния и хармоничен външен изглед на вашата кожа!

Мезотерапия
История на мезотерапията
На каква бройка практики по мезотерапия трябва да разчитаме?
В какво се изразяват качествата на мезотерапията?
Най-важните въпроси относно мезотерапията
Какви са противопоказанията за използване на мезотерапия?
Мезотерапия – основни свойства и действия
Каква роля изпълнява хиалуронът в мезотерапията?